Nyt domicil - Lokalpsykiatrien Odense

HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S vandt i 2015 totalentreprisen på Region Syddanmarks byggeri af en ny 5200 m2 lokalpsykiatri. Projektet blev vundet på kreativitet og funktionalitet samt evnen til at tænke nyt uden af gå på kompromis med brugervenligheden af faciliteterne.

Bygningen i fire etager er placeret på Toldbodgade ved Odense Havn. Her er bygningen synlig og centralt placeret. Bygningen er indrettet fleksibelt, så det uden de store omkostninger er muligt at ændre indretningen, hvis behovet skulle opstå, ligesom konstruktionen er forberedt med en ekstra etage. Bygningen er opbygget med et centralt centerrum i fire etager, hvortil tre arme kobler sig på. De tre armen udgør husets funktioner. Gangforløb bliver dermed kortere og der opstår overskuelige rumligheder i mødet mellem armene og centerrummet. Alle rumdelende vægge er lukkede og lydtætte, mens alle vægge mod gange og centerrummet er glasvægge med differentierede transparens.

I disponeringen af bygningen er rammerne for patienterne, de pårørende og personalet i fokus og bygningen bærer derfor præg af overskuelighed og transparenshed. Dels for at skabe let tilgængelighed til alle bygningens faciliteter, og dels for at skabe et fleksibelt og innovativt miljø.

Bygningen benyttes af Lokalpsykiatriens ca. 170 medarbejdere og 200 daglige brugere – omkring 4.500 patienter om året. Medarbejderne har via brugerprocesser været med til at fastlægge rammerne og brugen af deres arbejdsplads.

Byggeriet blev afleveret planmæssigt i marts 2018, takket være et godt samarbejde fra alle samarbejdspartnere og vores egenproduktion, samt en tidsplan som fra første spadestik til aflevering er blevet fulgt til punkt og prikke.

Entreprise: Totalentreprise

Ingeniør: Rambøll Danmark A/S

Egenproduktion: Beton, kloak, murer og tømrer

Bygherre: Region Syddanmark

Beliggenhed: Odense Havn

Byggeperiode: 2016-2018

Arkitekt: KPF Arkitekter A/S

Byggeareal: 5200 m2

Entreprisesum: 78 mio.

HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S
Sivmosevænget 4
5260 Odense S
T: 6612 0683
M: info@hjsas.dk
CVR: 30694244